HVTC doet mee met het “1e Hdi Charity Golftoernooi” op de Hilversumse GC

Elk jaar horen meer dan 100.000 mensen dat ze kanker hebben

Confrontatie met kanker

Wanneer kanker wordt gediagnosticeerd lijkt de grond onder uw voeten te verdwijnen. Uw leven staat op zijn kop en alle zekerheid lijkt verdwenen. Wist u eerst welke weg u wilde gaan, door de ziekte kan die weg plotseling afgesneden zijn. Kanker is een ruimte-innemende ziekte. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel, sociaal en geestelijk. Het hebben van kanker is een zware opgave, voor u zelf en voor uw naasten.

Algemeen

Het Helen Dowling Instituut biedt elk jaar psychosociale begeleiding aan honderden mensen met kanker en hun naasten. Zowel individueel als in groepen. De psychosociale begeleiding kan u helpen aan de nieuwe levenssituatie aan te passen. De begeleiding komt nooit in de plaats van de medische behandeling, maar is gericht op de emotionele, psychologische en relationele gevolgen van uw ziekte.

Doel van de begeleiding
In onze begeleiding proberen wij te helpen uw eigen vermogen tot emotioneel en geestelijk herstel te ontdekken, te ontplooien en te versterken. Daardoor kunt u beter in staat zijn u staande te houden in de maalstroom van het leven.

Het Helen Dowling Instituut is er van overtuigd dat psychosociale begeleiding, samen met de noodzakelijke medische zorg, kan bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van mensen met kanker en hun naasten. Wetenschappelijk onderzoek toont dit ook aan.

De begeleiders van het Helen Dowling Instituut schotelen geen pasklare oplossingen voor. Zij beslissen niet hoe u verder moet. U kunt hem of haar wel beschouwen als een gids, iemand die meeloopt, toelichting geeft, bijschijnt en zo nodig adviseert in een moeilijke tijd.