Vierde tik op vingers voor Nederland wegens gebrekkig doorvoeren energielabel

Het wil maar niet vlotten met de doorvoering van de Europese richtlijn voor het energielabel. Brussel heeft de Nederlandse overheid hiervoor opnieuw op de vingers getikt en in gebreke gesteld op gebied van ‘monumenten en het energielabel’. Bij eerdere ingebrekestelling kreeg Nederland al een boete van 90 miljoen euro.

Deze ingebrekestelling met betrekking tot het implementeren van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD – 2010/31/EU) is inmiddels de vierde tik op de vingers vanuit de Europese Commissie. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst, BZK) bevestigde de nieuwe ingebrekestelling gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

Over de inhoud van deze nieuwe ingebrekestelling, infringement in de taal van Brussel, geeft de Commissie vooralsnog geen informatie. Wel meldt Blok in zijn brief dat het zou gaan om ‘monumenten en het energielabel’. De EC formuleert het onderwerp van de infringement als ‘Non compliance with some provisions of Directive 2010/31/EU on the energy performance of buildings’. Bij voorgaande infringement was sprake van een boete ter grootte van 90 miljoen euro. (Bron: Vastgoed Journaal)